Nu är det jul

Hej mina tvålvänner :)

Ikväll åker vi på semester med hela familjen. Först blir det en natt i Estland och på fredag morgon  flyger vi till Norge att fira jul med min mans 88 årig mormor. Sen den 29 december flyger vi tillbaka till Estland för att stanna för en vecka hos mina föreldrar.

Jag vet inte hur jag kommer att överleva 2 veckor utan tvål och andra saker jag håller på, men vi få se, kanske jag kommer att hitta nånting spännandre i Estland då :)

Jag önskar er alla riktigt god och mysigt jul och gott nytt år.

Här är bild på min egen privat tomten (vem sitter nästan aldrig på plats så det är tur att vi har nån bild på henne) :)Sofia

Sista minuten julklappar

Hej hej,

Har pysslat på med tvålar och paketerin idag.

Fått en beställning på pepparkakstvålar och tänkte att prova göra nånting nytt.

Så blev det pepparkakor på riktigt från tvålformar "Hearth with rose".
Och sen har jag börjat att paketer julklappar. Här har jag gjort mina handgjorda krämer, skrubbar och badsalt lite finare.
Sofia

Raktvål

Hej,

 

Min morfar och farfar kommer att få som julklapp en raktvål som ger mycket läder är mjukgörande och lämnar huden mjuk och fin som baby hud.

 

Tvålen passar väldigt bra om man har lätt att få hudirritation efter rakning.

 


Recept

190g Vatten
77g Kaustiksoda
205g kokosolja
255g olivolja
40g kastorolja

2 msk kaolin lera
10 ml doft eller eterisk olja
färg

 

Oljor för överfettning (oljor som man tillsätter till tvålmassa efter kaustiksoda och oljor är blandad och förtvålnings process har börjat. Oljor använt för överfettning kommer inte förtvålas. Dom kommer att stanna i tvålen som dom är och mjukgöra huden med sina egenskaper).


16g avokadoolja
14g aprikoskärnolja

 

Nu är det bara kvar att gå och köpa rakborste.

 

Sofia

Visa fler inlägg