Handgjord present hela vägen

Hej,

 

Ikväll ska vi besöka våra kompisar och ha vinprovning. Älskar att göra presenter själv. Denna gång blev det en grapefrukt tvål, handgjord sojaljus med mango doft och äpple marmelad med vanilj och calvados.

Lådan är gjord från golvsydspapp. Elizabeth fick rita på den. Miljövänlig och fin presentlåda.

 

 
 
 
 
Själv är hon jättenöjd med sin ny låda som hon fick pyssla med.
 
 
 

Ha en underbar lördagkväll!

 

Sofia

 

 

Morotstvål med honung från ekologisk tvålmassa

 

Hej,

 

Morotstema fortsätter.

 

I maj när jag fick hem morotsolja (alltså solrosolja med betakaroten), vill jag testa göra nånting med den. Jag är mycket in på ekologisk tvålmassa just nu och då gjorde jag så kallad morotstvål med honung och apelsin eterisk olja. För form använde jag en gammal apelsinjuice paket.

 

Morotstvål med honung

 

500 g ekologisk tvålmassa

15 g honung

15 g morotsolja (Framställd i solrosfröolja med tillsats av betakaroten)

5 – 10 ml apelsin eterisk olja

 

Gör så:

 

1.       Smälta tvålmassa i ett vattenbad eller mikrovågsugn.

2.       Rör i honung och morotsolja.

3.       Doft sätta.

4.       Häll i ren, torr juicepaket (eller annat) och låt stelna i ca 2 timmar (lägg den i frysen om du har extrabrottom).

5.       Riva paket, ta ut tvålen och skära i bitar.

6.       Klart!

 

Sofia

 

 
 

 

 
 
 
 
 
 

Att paketera tvålar

Hej,

 

När man har kommit igång med tvåltillverkningen då är det bara köra på och man kan producera hur många tvålar som helst. Sen är det fråga hur man ska paketera?

 

Vid kontakt med luft och sol torkar glycerintvål ut, tappar sin form och doft. Fukt är också varlig för glycerintvål. Hör glycerininnehåll gör att tvålen drar åt sig fukt och börjar ”svettas”. Då blir den blöt och kladdig med små bubblor på utan.

 

För att hålla sina glycerintvålar rena med säljande utseende måste de alltid paketeras i cellofan eller plastfolie.

 

Däremot kallrörd/naturtvål ska inte paketeras i cellofan eller plast. Den behöver luft så bäst är att välja naturnära förpackningar som papper, kartong, snöre, påsar osv. Vill man använda cellovan då ska man lämna kanterna öppna.

 

Nu har jag tagit hem några paketeringsalternativer som passar till tvålar, ljus, badbomber och annat man har tillverkat själv.

 

Det finns både organzapåsar i storlek 10 x 15 cm och cellofanpåsar i storlek 10 x 11 cm (14 cm med remsa). Cellofanpåsar är med klisterremsa vilket gör att det går fort att paketera sina produkter. Ingen tape eller sax behövs. Flesta tvålar gjord från tvålformar som finns på hemsida ryms i påsar förutom de största.

 

Här kommer ett litet bildspel på tvålar paketerade i cellofanpåsar och organzapåsar.

 

Sofia

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg