Minikurser

Att göra egen naturkosmetik är enklare än man tror. Det är en rolig hobby som ger massor av möjligheter att uttrycka sig, en konst utan gränser. Du kan göra det på egen hand, med dina barn, kompisar eller arbetskamrater. Det du skapar kommer att göra dig belåten samt att du kommer att få göra fina presenter som kommer att imponera på dina vänner.

Tvålköket erbjuder minikurser för olika tillfällen:
•    Kickoff aktiviteter
•    Premie aktiviteter
•    Homeparties
•    Barnkalas (glycerintvål och badbomb kurser)
•    Tjejkvällar
•    Möhippor/svensexor

Pris per kurs/pers 250 kr + moms ink. material. Minimum antal 8 deltagare. Oråde: Piteå, Luleå, Boden, Älvsbyn, Skellefteå.


Följande kurser finns att välja mellan

Badbomber

Med en badbomb I badkaret blir det en helt annan atmosfär. Vi kommer att göra fina väldoftande badbomber. Har man inget badkar så går det att använda bomberna i ett fotbad, annars är de en underbar present för alla tillfällen.

Sockerskrubb och body butter

Två måsten I varje persons badrum är skrubb och kroppssmör. Det spelar ingen roll om det är sommar eller vinter, huden behöver omsorg. Båda görs av naturliga produkter utan vatten och konserveringsmedel.
Mjuka läppar
Röda, torra och spruckna läppar, känner du igen problemet? Läppbalsam som finns på de flesta affärer löser oftast inte problemet. På denna kurs kommer vi göra en läppskrubb som tar bort det torra skinnet samt bivax baserad läppbalsam.

Glycerintvål – inte bara tvål

Glycerintvål är en rengörande tvåmassa som är färdig att använda med en gång. Tvål är inte bara en rengörande produkt. Man kan använda naturliga ingredienser att gör tvålen mjukgörande och väll doftande. På samma sätt har tvålen idag blivit en inredningsdetalj, vackra tvålar kommer att dekorera ditt eget eller din väns badrum. 

Miljövänliga ljus

Förut användes levande ljus som belysning. I dag används de på manga andra sätt, för design, ge en romantisk atmosfär, för att du skall bli varm och känna dig avslappnad, ge ljus i rummet. Dina hemgjorda ljus är fina presenter gjorda med kärlek.

Kallrördtvål

Gammal traditionell metod att göra tvål från scratch. Olika oljor möter kaustiksoda och en kemisk reaktion gör att det blir en riktigt naturlig tvål. Kallrörd tvål är tvålarnas klassik som våra mormödrar använde för att skapa sina egna tvålar.

Lotion och formulering av krämer

En kurs där vi kommer att titta på hur riktiga vattenbaserade krämer är gjorda. Vi går via den svåra formuleringsprocessen, lär oss mer om olika ingredienser och deras egenskaper samt avslutar med att göra en riktig kräm.