Ansikte tvål från ekologisk tvålmassa

 

 

Lekte annan dag lite med ekologisk tvålmassa och gjorde en ansikte tvål och tänkte att dela recepten idag.

 

Kaolin lera som jag tillsatte i tvålen suger åt sig smutts och fett, aprikoskärnolja mjukgör och skyddar huden utan att lämna kladdig känsla. Mandarin eterisk olja passar till alla hudtyper, är bra på akne, igentäppta porer och ärr. Förutom söt doft har mandarin eterisk olja även antiseptiska, antivirala och cellförnyande egenskaper.

 

För att göra 5 stk små tvålar i Gäst Cameo tvålform behöver du:

 

225g ekologisk tvålmassa

12g aprikoskärnolja (lite mindre än 5%)

1 tsk kaolin lera

2,25 ml mandarin eterisk olja

 

 

Smälta tvålmassa i en vattenbad. Rör ihop aprikoskärnolja, kaolinlera och mandarin eterisk olja i en skål och häll blandningen i din tvålmassa. Mixa väll, för att få bort alla möjliga klumpar. Häll tvålmassa i formen och spraya över med stark alkohol eller isopropyl alkohol för att undvika bubblor på tvålens utta. Låt kallna ca. 2-3 timmar. Har du bråttom så kan du ställa din tvål in i frysen för  15 min (gör inte det med tvålar med flera lager, då kommer lagarna separera).

 

Vi hörs!

 

Sofia

#1 - - Linn:

Hej! Jag är väldigt (!!) sugen på att göra ett försök med denna tvål. Har bara en fråga, är det möjligt att göra små "kluttar" som små portioner istället för att göra hela tvålar? Det känns som att det skulle vara mer hygieniskt än att använda samma tvål flera gånger??

Svar: Hej,
Det finns möjlighet att göra små tunna skivor som du kan riva med tex potatiskniv. Samt. är det inte bevisat med nån undersökning att fast tvål är ohygienisk. Tvålens PH värde är så hög att det ger inte möjlighet för bakterier att växa.

Vill du göra små "kluttar" så finns det massor med möjligheter, bara ta tvålmassa och lek och se vad du kan hitta på :) Sofia
Sofia

#2 - - Linn:

Tack för snabbt svar!
Ska nog göra ett försök med detta då! Fast tvål i övrigt är jag inte rädd för, det är bara när det kommer till ansiktet som jag är extra försiktig då jag har haft så mycket problem :)
Lägger nog en beställning hos dig inom snar framtid :)