Pepparkakor

Hej hej,

Jag blev så sygen på pepparkakor att iställe för att baka tänkte jag göra pepparkakor från glycerintvål massa.
Den stor fördel av färdig glycerinmassa är ju det att möjligheter vad man kan göra från den är oändliga, från det enklaste vanliga fyrkantiga tvålar upp till super avanserad kunstverk.

Mina blev så attraktiva att alla från den första parti var såld redan igår kväll via min facebook.För sånt pepparkakor behöver du:

Vit glycerinmassa
Kakao pulver
Chocolate Brownie doftolja
Fransk vanilj doftolja
Kanel eterisk olja (jag hade bara 1 dropp av den och den gör lite kanel inslag men man kan göra även utan)
Mandarin eterisk olja (för glasyr)
Olivolja
Nån större låda eller form för att stena tvålmassa i
Pepparkaks formar

Jag skriver inte mängder för att jag vet inte hur stora formar och hur många pepparkakor ni kommer att göra. När du kommer att röra i kakao och doftolja, börja med mindre mängder och sen öka om du vill ha mer färg eller doft. Man ska inte ha mer än 10 ml av doftolja per 1 kg tvålmassa.

Smälta tvålmassa i en vattenbad eller mikrovågsugn.Blanda kakaopulver i lite olivoljaRör kakopulver med olivolja och doft i tvålmassa .Häll så mycket tvålmassa i form att den kommer att ha nästan samma höjd som pepparkaksform och låt stena.

Skära figurer från stenat tvål.

För att använda tvålräster smälta dom igen och häll i mindre formar. Sen skära pepparkakor och smälta räster igen.För apelsinglasyr: smälta lite vit tvålmassa och rör i mandarin eterisk olja (några doppar). Jag använde pipette för att stoppa glasyr på pepparkakor och för det måste tvålmassa va väldgit varm annars kommmer den stena i pippet direkt.Have fun!

Sofia