Mina första "error" tvålar

Hej hej,

Nu är jag tillbaka från lång semester och tänkte göra några nya tvålar. Jag har aldrig haft problem med mina kallrörda tvålar från dag jag började göra dom. Men nu plötsligt lyckades jag förstöra 2 tvålar på 2 dagar, men det är ju bara bra och man läxar nånting från det.

Tänkte att dela mina upplevelser.

Den första tvålen planerade jag göra med fransk vanilj doftolja och lavendel eteriska olja. Vet inte från var jag har fått att det kommer att bli en bra doft kombination? Jag absolut tycker inte om doften. Måste säga att den blev äcklig och den passar absolut inte min smak. Men men, det var inte det som gick fel. Som ni kan se på bilden är det gul äktiga fläckar på tvål utan. Det är doft och eteriska oljor som jag rörd inte i tillräkligt bra. Dom brukar alltid ”smälta i” så fort.

För den andra tänket jag göra en tvål med kokosfett, olivolja, mangosmör, sheasmör och kastorolja. Jag vet att tvål med mycket fasta fetter kommer att bli hård och förtvålas väldigt snabbt. Allt var bra tills jag rörde i vattenmelon och grön te doftoljor. Doftoljor snabbade på förtvålningsprocessen så tvålmassa blev så tjock att jag kunde nästa inte röra den länge. Vet inte om jag mixade tvålmassa för länge eller var det doftoljor som gjorde det, men jag kommer att göra en till försök imorgon och då med ett annat recept.

 

Min lilla söt dottern lyckades med sina lilla finger ändra fil storlek på min kamera så jag har några roliga bilder här :)

(Jag är inte så duktig i alla dom bild programmer att jag kan ändra den själv :(  )Hoppas att imorgon kan jag dela lite tvål bilder. Har en "Valentines Day" tvål som väntar att komma ut från formen.

Ha det så bra!

Sofia