Mini badbomber

Hej,

Det var längesen jag gjorde badbomber. Har igen badkar så därför har inte så stor lust att göra dom heller. Vist är det så att dom flesta har ingen badkar? Men man vill ju använda dom som badbrus bomber ändå.

Jag älskar att bada mina fötterna så jag har kommit framm att göra mini badbomber precis för fotbad. Tror att det räcker med en såhär hjärta per bad.

Mina mini badbomber är "Alla hjärtans dag" inspirerade. Så jag gjorde en fin och enkel förpackning för dom. För det använde jag en låda där muffinsformar lagde när jag köpte dom (jag gillar att återanvända gamla sakerna).


Badbomber själv är annorlunda från dom jag brukar göra normalt. Tänkte att testa göra med salt som mjukar upp fötterna perfekt. Denna gången stannar mina badbomber helt naturliga, bara med eteriska oljor och utan färg (Himalaya salt gör redan bomberna lite rosa). Pepparmynt eteriska olja passar perfekt för fötterna, samt. gillar jag att kombinera apelsin och pepparmynta. Tycker det är en härlig kombination.

Recept ser ut såhär:

1 dl citronsyra
1 dl Himalaya salt (eller nån annat)
2 dl bikarbonat
pepparmynta eteriska olja
apelsin eteriska olja
Isbitsformar
Trollhassel för att spraya lite fukt för att få dom hålla ihop.

Man gör dom som vanliga badbomber, fast pressar i små formar.Dom tar sin form och stenar ganska snabbt så det går att göra badbomber fort.Och så många det blev.......
Att jobba med pepparmynt eteriska olja är som en terapi. Man blir av hosta och tätt näsa :)


Sofia

#1 - - Nora:

vad e badbomb?

Svar: Hej, det finns en innlägg om badbomber där du kan läsa vad badbomb är.
Sofia
Sofia

#2 - - Sandra :

Hej! Är det nödvändigt med citronsyra i badbomben ? Funkar det att ta bort ur receptet eller måste de ersättas med ngt i så fall?