Att paketera tvålar

Hej,

 

När man har kommit igång med tvåltillverkningen då är det bara köra på och man kan producera hur många tvålar som helst. Sen är det fråga hur man ska paketera?

 

Vid kontakt med luft och sol torkar glycerintvål ut, tappar sin form och doft. Fukt är också varlig för glycerintvål. Hör glycerininnehåll gör att tvålen drar åt sig fukt och börjar ”svettas”. Då blir den blöt och kladdig med små bubblor på utan.

 

För att hålla sina glycerintvålar rena med säljande utseende måste de alltid paketeras i cellofan eller plastfolie.

 

Däremot kallrörd/naturtvål ska inte paketeras i cellofan eller plast. Den behöver luft så bäst är att välja naturnära förpackningar som papper, kartong, snöre, påsar osv. Vill man använda cellovan då ska man lämna kanterna öppna.

 

Nu har jag tagit hem några paketeringsalternativer som passar till tvålar, ljus, badbomber och annat man har tillverkat själv.

 

Det finns både organzapåsar i storlek 10 x 15 cm och cellofanpåsar i storlek 10 x 11 cm (14 cm med remsa). Cellofanpåsar är med klisterremsa vilket gör att det går fort att paketera sina produkter. Ingen tape eller sax behövs. Flesta tvålar gjord från tvålformar som finns på hemsida ryms i påsar förutom de största.

 

Här kommer ett litet bildspel på tvålar paketerade i cellofanpåsar och organzapåsar.

 

Sofia

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Liv:

Hej! Du har varit inne på min blogg och kommenterat och jag undrar hur du hittade den? tycker sånt är så spännande att veta! :)

Svar: Klickade på länken inne på min blogg admin sida.
Sofia

#2 - - Ellen:

Vad fint!! :) Så kreativt!

Svar: Tack Ellen!
Sofia