Kroppsolja med betakaroten

 

Hej,

 

Nu när sommaren tar snart slut tänkte jag att prata om morotsolja. Eller egentligen om betakaroten. Man kan ju tänka att det är nånting som passar bättre i början av sommar. Själv tycker jag att det passar precis i temat just nu när det är skördetid för morötter.

 

Det har skrivits mycket om betakarotens positiva egenskaper. Den finns att köpa i form av tablett, olja, kräm, lotion, osv.

 

Betakaroten används mycket i kosmetika, t.ex i vitaminkrämer och ansiktsmasker. Betakaroten sägs hjälpa till vid nybildning av hudceller, motverka bildning av fria radikaler och binda giftiga ämnen. Den har liknande funktioner som A-vitamin och fungerar även som antioxidant (Källa: Shenet).

 

Men viktigast av allt, betakaroten används som naturlig färgämne i maten och kosmetika. Rakt sagt i naturliga ”brun utan sol” produkter.

 

Tror inte att det har varit problem att bli brun under sommaren, så nu gäller det att håll sin fin brun färg och fortsätta att bli brun fast utan så mycket sol. Så varför inte göra det med hjälp av hemgjord kroppsolja.

 

Här är ett enkelt recept för kroppsolja med betakaroten. För basolja använder jag fraktionerad kokosolja som är väldigt torr och lämnar inte huden fett, samt. absorberas snabbt. Avokadoolja absorberas också snabbt och innehåller A,D och E vitaminer. Själv gillar jag inte fett känsla på huden och därför försöker hitta torrare oljor. Ni får gärna använda oljor som passar just er hud. Bronze mica ger huden fin lyster.

 

 

50 % Fraktionerad kokosolja

20 % Morotsolja (Framställd i solrosfröolja med tillsats av betakaroten)

28 % Avokadoolja

1 % Vitamin E

1 % Apelsin eterisk olja

5 % Bronze Mica

Sprayflaska

 

Gör såhär:

Blanda oljor i en skål. Tillsatt vitamin e och apelsin eterisk olja. Rör i mica. Häll i flaskan och skaka om ordentligt. Oljan behöver omskakning varje gång.

 

Försökte göra några förre/efter bilder från min hand för att visa skillnaden. Man ser viss skillnad men man kan inte tänka sig att man får några toner mörkare hud om man använder oljan. Och som alltid med saker… använd inte för mycket och speciellt inte med vita kläder :)

 

 
 
 
 

Sofia